NYE MULIGHEDER & INDSIGTER MED ENNEAGRAMMET

I 2011 faldt jeg tilfældigt over et værktøj, som sidenhen har haft stor indvirkning på hvordan jeg lever mit liv. Jeg fandt et kort over vores personlighed. En guideline til at undersøge hvem jeg er, og hvordan jeg både spænder ben for mig selv og hvordan jeg kan vælge at gøre noget andet. Ikke en universalløsning på alle livets udfordringer, men snarere et kompas til at styre mig selv i den retning, som jeg ønsker for mit liv. Det værktøj hedder Enneagrammet. Kombineret med en coachende tilgang oplever jeg gang på gang hvordan jeg selv og ikke mindst de mennesker, som jeg formidler dette til kan gøre en forskel for sig selv og komme nærmere at leve det liv de længes efter. Både personligt og professionelt.

PERSONTYPOLOGIVÆRKTØJ

Enneagrammet er et persontypologiværktøj, det vil sige en slags kort over vores personlighed. og modsat andre værktøjer af denne type, så fokuserer Enneagrammet meget på, hvorfor vi gør, som vi gør. Motivationen bag vores adfærd og præferencer – hvilket giver øget mulighed for at udvikle os. Formålet med at lære om Enneagrammet er at opdage og undersøge, hvordan vi sætter os selv i en boks. Og endnu mere vigtigt, hvordan vi så kommer ud af den boks!

Enneagrammet kan pege på de steder i vores liv, hvor vi spænder ben for os selv og gør livet lidt sværere end det ellers kan være. Ligesom det også peger på mulige veje til at leve et mere meningsfuldt liv.

MERE NYSGERRIG PÅ ENNEAGRAMMET?

Hvis du vil læse mere om Enneagrammet vil jeg helt klart anbefale Enneagrammets Visdom af Don Riso og Russ Hudson fra det Enneagram Institute i USA. Bogen findes på dansk. De har også meget materiale på deres hjemmeside www.enneagraminstitute.com.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for at booke en gratis uforpligtende sparringssession på 20-30 minutter, hvor jeg fortæller om, hvordan jeg bruger Enneagrammet i min coaching og teamudvikling. Kontakt mig på tlf. 31 48 46 00 eller email@trinebirkelunddupont.com.

“To change the world begin by being your authentic self”

– Russ Hudsons gengivelse af Ghandis berømte ord